Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ «ΩΛΟΝΟΥ» ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣΜε τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά συναντήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι το Δ.Σ του Συλλόγου «Ωλονός». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο κατόπιν πρωτοβουλίας του συλλόγου και είχε ως σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, αλλά και την κοινή δράση των δύο πλευρών σε θέματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος , της ανάδειξης παραδοσιακών εκδηλώσεων, της αξιοποίησης των φυσικών και ιστορικών μνημείων της ευρύτερης περιοχής.
Τα μέλη του Δ.Σ. του «Ωλονού» αποτελούμενων από τον Ηλία Τουτούνη πρόεδρο, τον Νίκο Σιάκουλη γραμματέα και την Ροή Αντωνοπούλου έθεσαν το αίτημα του συλλόγου για την από κοινού διοργάνωση της γιορτής του τσίπουρου που κάθε χρόνο πραγματοποιείται στο Κακοτάρι.
Από πλευράς του δημάρχου Θύμιου Κοτζιά τονίστηκε «η αποδοχή του δήμου για την συνδιοργάνωση της γιορτής, αλλά και η ανάγκη για την από κοινού δράση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτιστικών – φυσιολατρικών συλλόγων για την υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων».
Από τον πρόεδρο του Δ.Σ. « Ωλονός» Ηλία Τουτούνη αναφέρθηκε ότι «ως σύλλογος έχουμε στους στόχους μας την αναβίωση ή την διατήρηση εθίμων και παραδοσιακών γιορτών. Μια τέτοιο γιορτή είναι αυτή του τσίπουρου στο Κακοτάρι. Το χωρίο αυτό έχει μεγάλη παράδοση στην παραγωγή αφού κάποτε παρήγαγε μέχρι 120 τόνους. Σχεδιάζουμε η εκδήλωση να γίνει την Κυριακή στις 9 Οκτώβρη στην καταπληκτική πέτρινη πλατεία του χωριού ακριβώς μετά το εκκλησίασμα. Θα έχουμε χορευτικά, ενώ σκεπτόμαστε να προσφέρουμε στο κοινό τοπικά εδέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: