Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2011

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στις  5 Ιουνίου ολόκληρη η υφήλιος  γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ο εορτασμός αυτός στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη. Διαβάστε για τη θέσπισή της και για τις ευκαιρίες που θα έχουν τα παιδιά σε δράσεις με αφορμή την ημέρα αυτή.
Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Ημέρα Γιορτής και Μνήμης για το Περιβάλλον από τα Ηνωμένα Έθνη, έτσι ώστε όλη η ανθρωπότητα να εκτιμήσει και να γιορτάσει τα οφέλη, το ρόλο και τα έσοδα που υπάρχουν από την παγκόσμια συνειδητοποίηση της σημασίας για την προστασία του περιβάλλοντος.
Κάθε χρόνο υπάρχει ένα τιμώμενο θέμα, ώστε κάθε έτος να θίγεται ένα διαφορετικό φλέγον θέμα που αφορά το περιβάλλον. Ο φετινός εορτασμός έχει ως θέμα «Δάση: Η Φύση στην Υπηρεσία μας».
Στα πλαίσια αυτού του εορτασμού έχουν διοργανωθεί ποικίλες δραστηριότητες από διάφορους φορείς και οργανισμούς για όλες τις προτιμήσεις. Η ημέρα περιβάλλοντος είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σχετικά με το περιβάλλον που ζούνε μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων. Παρακάτω θα δείτε τι δράσεις διοργανώνουν φορείς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

http://www.mamakid.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1543:-2011&catid=78:-a-&Itemid=116

  1. ·        Το Μουσείο Συναισθημάτων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
  2. ·        Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την Ανακύκλωση στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής
  3. ·        Εικαστικές κατασκευές και ανακύκλωση στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
  4. ·        Εικαστική έκθεση NATURA στο Ίδρυμα Ευγενίδου
  5. ·        Οικολογική εκδήλωση των Εκδόσεων Ακρίτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: