Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Η βασίλισσα του Οροπεδίου Φολόης

Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής μας   κληρονομιάς Ερυμάνθου – Φολόης
«ΩΛΟΝΟΣ»

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς Ερυμάνθου- Φολόης, ο Ωλονός, ευαισθητοποιημένος για την προστασία της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς, θέλει να γνωστοποιήσει στο ευρύτερο κοινό την ύπαρξη του υπεραιωνόβιου δένδρου βελανιδιάς (δρυς), στον δ.δ. Βουλιαγμένη του σημερινού δήμου Πηνείας, μοναδικό στην Πελοπόννησο και ίσως σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Η υπεραινώβια δρυς αντιπροσωπεύει το μοναδικό και περίφημο δάσος της Φολόης (Κάπελης), της Ηλείας και πρέπει να χαρακτηρισθεί ως «Μνημείο Φυσικής Κληρονομιάς». Για ταυτό ο σύλλογος μας προτείνει να πραγματοποιηθούν ειδικές παρεμβάσεις από τον Δήμο Πηνείας ή από τον νέο Καλλικρατικό δήμο Ήλιδας σε συνεργασία με την Δασική υπηρεσία, να προστατευθεί και να διασωθεί αφού κινδυνεύει άμεσα να ξεραθεί.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                 ΤΑ ΜΕΛΗ


1 σχόλιο:

Sotiris Sotiropoulos είπε...

Αγαπητοί φίλοι
Πολύ εντυπωσιακή η δημοσίευση για την βασίλισσα των δρυών που εντοπίσατε στην Βουλιαγμένη (Μπουρντάνου) Πηνείας. Αξίζει πράγματι να αναδειχτεί ως Μνημείο της Φύσης.
Όμως, ταπεινή μου γνώμη είναι ότι ο χαρακτηρισμός "βασίλισσα του οροπεδίου της Φολόης" είναι ατυχής και εξωπραγματικός, καθότι η περιοχή της Βουλιαγμένης με υπερθαλάσσιο υψόμετρο περίπου 350μ. είναι εκτός ακτίνας και οριοθέτησης του οροπεδίου Φολόης, όπως τουλάχιστον το εννοούμε εμείς καλοπροαίρετα. Μπορεί να υπάρχει και ο αντίλογος και καλοδεχούμενες οι εξηγήσεις.
Σωτ. Σωτηρόπουλος-Περιοδ. "ΔΙΒΡΗ"