Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Εύσημα από τον «Ωλονό» σε υπαλλήλους του δασαρχείου Πύργου

Ωλονός (Ερύμανθος)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ               9 Μαρτίου 2020
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ              Αριθ.Πρωτ.:118
ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ - ΦΟΛΟΗΣ  O «ΩΛΟΝΟΣ»

Θέμα: Εύσημα σε υπαλλήλους του δασαρχείου από τον «Ωλονό».

Ο Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου - Φολόης ο «Ωλονός», σκοπεύει στην διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας αλλά και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όπως άλλωστε μαρτυρά και η ονομασία του.
Έχοντας ως γνώμονα τα παραπάνω, έχουμε δημοσιεύσει επί σειρά ετών, καταγγελτικά έγγραφα αλλά και έγγραφα διαμαρτυρίας, τα οποία αφορούσαν καταστάσεις και στάσεις ανθρώπων με υπεύθυνη θέση.
Όμως με χαρά, αλλάζουμε εδώ το αιχμηρό ύφος του λόγου μας και το μετατρέπουμε σε επαινετικό, καθώς στις 15 Φεβρουαρίου 2020 ημέρα Σάββατο, γίναμε αυτόπτες μάρτυρες σε δύο καταστάσεις που μας γεμίζουν ελπίδα για το μέλλον.
Αρχικά, στις 12 το μεσημέρι είχαμε ραντεβού στη διασταύρωση «Φονικά», στο δρόμο προς Φολόη με έναν Σύλλογο από την Αθήνα προκειμένου να τον ξεναγήσουμε στον τόπο μας. Φτάνοντας στο σημείο, βλέπουμε το περιπολικό του δασαρχείου να βρίσκεται επί τόπου και τον ένα υπάλληλο να κρατάει ένα τσουβάλι και να μαζεύει σκουπίδια! Πλησιάζοντάς τον για να του πούμε ένα μπράβο, η απάντησή του ήταν «αφού έχουμε χρόνο, γιατί να μην κάνουμε κάτι για το δάσος;».
Στη συνέχεια, και αφού είχαμε προχωρήσει προς την καρδιά του δάσους, ένα άλλο περιπολικό σταμάτησε να μας κάνει ερωτήσεις για ένα αυτοκίνητο που είχε «επιτεθεί» στο δικό τους, με σκοπό να τους εμβολίσει. Αργότερα αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε σπείρα κακοποιών η οποία λήστευε σπίτια στα χωριά της Φολόης.
Δυστυχώς στις μέρες μας, τα αυτονόητα μας φαίνεται περίεργα όταν κάποιος προσφέρει κάτι το παραπάνω από την δουλειά του. Ακόμη κι έτσι όμως, δεν έχουμε παρά να επαινέσουμε την στάση των συγκεκριμένων υπαλλήλων, που ξεχωρίζουν «σαν τη μύγα μέσα στο γάλα», για την ευσυνειδησία τους στο καθήκον και την κοινή λογική. Ελπίζουμε να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και αν όλοι   ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους, μπορούμε να προσδοκούμε για ένα καλύτερο μέλλον για τούτον τον τόπο.

Ο Πρόεδρος                                                  ΤΟ Δ.Σ.
Παπαντωνόπουλος Κώστας          Μαρκόπουλος Ι. (Ταμπουρόγιαννης) 
6977223610                                   Μπιλάλης Κώστας
                                                       Τσούλου Θάλεια
                                                       Αθανασόπουλος Ανδρέας
                                                       Μαρτζάκλης Θοδωρής
                                                       Καραμέρος Τάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: