Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΟΨΑΝ ΥΠΕΡΑΙΝΟΒΙΑ ΔΕΝΔΡΑ ΣΤΟ ΑΛΣΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΑΝΝΗ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ - ΦΟΛΟΗΣ «Ο ΩΛΟΝΟΣ»

«Ασυνείδητοι», κατέστρεψαν το αλσύλλιο του οικισμού Άγιος Ιωάννης Αμαλιάδας, ανήμερα της «Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού». Βρήκαν την πιο κατάλληλη στιγμή μετά την ακολουθία και υλοτόμησαν το όμορφο αλσύλλιο που είναι ιδιοκτησίας του εν λόγο ναού.
Σύμφωνα με όσα μας κατήγγειλαν οι κάτοικοι, ο ιερέας και μέλος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, αναζητούσε τρόπους να κόψουν τους κλάδους από ένα παρακείμενο δένδρο δρυς, που θεωρούταν επικίνδυνο για παραπλήσια οικία. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού «άρπαξε» την ευκαιρία και με αδιαφανείς διαδικασίες, έδωσε εντολή να κοπούν δύο υπεραιωνόβιες δρυς και μια κουκουναριά (πεύκη πίτυς).

Όταν βρέθηκε ο ιδιώτης με το ανυψωτικό μηχάνημα προκειμένου να κλαδέψει τα ενοχλητικά κλαδιά, οι «ανεγκέφαλοι», βάλθηκαν να ξεκάνουν το όμορφο δασάκι, και προχώρησαν και υλοτόμησαν εξ’ ολοκλήρου μία δρυ, έκοψαν αμέσως την επόμενη και στην συνέχεια  έκοψαν και μια τεράστια κουκουναριά.
Για κακή τους τύχη όμως αντιλήφθηκαν έγκαιρα οι περίοικοι το έγκλημα, και ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές και σταμάτησαν έτσι την καταστροφή, ενώ τα ξύλα μεταφέρθηκαν σε άγνωστο σημείο, με φορτηγό γερανοφόρο όχημα.
Οι κάτοικοι του οικισμού στην επιστολή τους μεταξύ των άλλων αναφέρουν:
«Διερωτώμεθα εμείς οι κάτοικοι του Αγίου Ιωάννου, αν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ακολούθησε τις νόμιμες διαδικασίες, όπως την αδειοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και την διαδικασία μειοδοτικών προσφορών για την κοπή και πλειοδοτικών προσφορών για την αγορά των ξύλων, που προέκυψαν από την υλοτομία (όπως διεξαγόταν κατά το παρελθόν);

Ακόμη εκφράζουμε με θλίψη την δυσαρέσκειά μας προς κάθε υπεύθυνο, που χωρίς ευαισθητοποίηση, έδωσε εντολή και σε κάθε συμμετάσχοντα που συνέβαλε και πραγματοποιήθηκε αυτό το έγκλημα, εις βάρος του οικισμού και ζητάμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να ερευνήσουν για την νομιμότητα των πράξεων και ν’ αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: