Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Βοθρολύματα σε φαράγγι Natura!

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ: ΙΔΙΩΤΕΣ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ, ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Ηταν προεκλογική υπόσχεση
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Τοπικοί αιρετοί παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας συνεχίζουν να εκθέτουν με τις πρωτοφανείς ενέργειές τους τον ιστορικό δήμο-βιτρίνα της χώρα μας, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών.
 Οπως κατήγγειλαν στην «Ε» κάτοικοι της μικρής κοινότητας Ανδρωνίου, κάποιοι ιδιώτες πραγματοποίησαν πρόσφατα, με τη συναίνεση εκπροσώπων του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας, διάφορες αποχετευτικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, εντός του οικισμού της τοπικής κοινότητας, με σκοπό να οδηγήσουν τα βοθρολύματα εντός παρακείμενου ρέματος, δηλαδή προς το «Φαράγγι Αντρωνίου», περιοχή προστατευμένη από το δίκτυο Natura 2000!
Τη σοβαρή καταγγελία των κατοίκων επιβεβαίωσε στην «Ε» και ο πρόεδρος του περιβαλλοντικού συλλόγου «Ωλωνός».
«Εν τη γενέσει της παραπάνω αυθαιρεσίας, ενημέρωσα τηλεφωνικά τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αντρωνίου, τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Λασιώνος και το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, χωρίς αποτέλεσμα. Εκ των υστέρων έμαθα ότι το έργο ήταν προεκλογική υπόσχεση προς τους ιδιώτες, γι' αυτό και μέχρι σήμερα δεν έχει ενδιαφερθεί ο δήμος για την αποκατάσταση της προκλητικής αυθαιρεσίας», κατήγγειλε ο πρόεδρος του «Ωλωνού» Κώστας Παπαντωνόπουλος και πρόσθεσε:
«Εκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι ξήλωσαν το διακοσμητικό πλακόστρωτο, πέρασαν τους σωλήνες και έκλεισαν πρόχειρα το κενό με τσιμέντο. Επίσης, στο δημόσιο δρόμο μπορεί κάποιος να διακρίνει άλλη αυθαίρετη παρέμβαση (σαμάρι) στην είσοδο οικίας.
«Καλούμε τον Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Περιβάλλοντος να παρέμβουν ώστε να σταματήσει το οικολογικό έγκλημα και οι πρωτοφανείς αυθαιρεσίες», τόνισε ο κ. Παπαντωνόπουλος.

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο Δ.Σ. του συλλόγου «Ωλονός» 2014

Ωλονός (Ερύμανθος)


Παρασκευή  5 Σεπτεμβρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου & Φολόης «Ωλονός» συγκάλεσε Γενική Συνέλευση το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 με θέμα τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Από την εκλογική διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 με τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, αναδείχθηκε η κάτωθι σύνθεση:

Πρόεδρος: Παπαντωνόπουλος Κώστας
Αντιπρόεδρος:  Χρονόπουλος Ανδρέας           
Γενικός Γραμματέας: Νατάσσα Συλάϊδου
Ταμίας: Δρακοπούλου Ευγενία            
Υπεύθυνος Τύπου και Προβολή:  Μαρκόπουλος Γεώργιος
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων:  Τουτούνης Ηλίας
Μέλος: Αθανασόπουλος Ανδρέας

Αναπληρωματικά μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου αναδείχθηκαν τα κάτωθι:
Καλογερόπουλος Κωνσταντίνος
Κατσαρός Δημήτριος
Καραχάλιος Γεώργιος